10 reguli de aur in rutina ta de skin care :)

Prin acest articol dorim sa-ti prezentam cateva reguli importante pe care speram sa le adopti si tu in rutina ta de skin care.

  1. Fata de perna se schimba la maximum 3 zile. Ideal ar fi sa folosim niste fete de perna din matase naturala. Folosind acest tip de material, nu doar tenul nostru va avea de castigat ci si podoaba noastra capilara.
  2. Prosopul cu care ne ștergem pe fata il folosim doar pentru fata si ne ștergem de maximum 3 ori cu el (dimineața, seara si inca o dimineața) si il păstrăm in zone ferite de praf.
  3. Pensulele de machiaj (in special cele de pudra / fond de ten se spala in fiecare seara cu un cleanser si pana dimineața se usucă si le poti folosi din nou). Pe pensule sunt cele mai multe bacterii care pot genera coșuri.
  4. Apa cu care ne spălăm pe fata trebuie sa fie călduță (nu rece, nu fierbinte).
  5. NU aplicam pe fata produse ce conțin: alcool, parfum sau uleiuri esențiale (acestea sunt fotosensibilizatoare => pot aparea reactii adverse pe piele, precum arsuri grave, pigmentare, depigmentare, roseata, iritare). Folosim doar produse FEA Free.
  6. Nu stoarcem cosurile! Stiu, este tentant si e foarte greu sa ne abtinem, dar prin aceste metode invazive asupra pielii, nu facem altceva decat sa agresam pielea, sa ramanem cu pete/cicatrici sau sa spargem vase mici de sange.
  7. Nu se aplica scruburi de niciun fel pe fata sau orice alte tratamente cu produse comestibile (gen măști cu miere, fructe, avocado, lămâie, etc.). Suntem in 2021 si nu are sens sa ne agresam tenul cu malai, zahar, cafea, atunci cand avem la dispozitie exfoliantii chimici si produse cu substante active (acizi) care ofera un beneficiu real tenului nostru.
  8. Apa micelara nu se lasa pe fata, aceasta se îndepărtează prin spălare cu un cleanser.
  9. Acidul Hialuronic se aplica tot timpul cu câteva pufuri de apa termala. Acidul Hialuronic este un humectant (atrage apa) si daca nu ii oferim apa la suprafața pielii, atunci va lua apa din țesuturile profunde ale pielii si va deshidrata tenul.
  10. Este de preferat mai întâi spălatul pe dinți si apoi spălatul fetei. In ordinea aceasta, mentolul nu va irita piele din jurul gurii, deoarece pe suprafata pielii inca sunt prezente substantele emoliente aplicate in timpul rutinii de seara.

Distribuie:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
X